Passa al contingut principal

SÍMBOLS


ESCUT:
ESCUT OFICIAL
L'escut de l'At.C. Sant Pol està compost pel nom de l'entitat a la part superior en color negre i majúscules, una pilota de futbol d'estil antic a l'esquerra de la imatge de color marró clar, a la dreta de l'escut l'espasa Tisó i la petxina de Sant Jaume (color marró clar), el bastó amb la carbassa de Sant Pau i les franges vermelles i blanques a la part inferior (d'igual gruix totes elles). El fons de la part superior és de color blanc i el de la part mitja de color blau cel a les dues parts centrals de l'escut.
El contorn de l'escut és de color negre. La compossició de l'escut és de 6 colors (vermell, blanc, blau, marró clar, blau cel i negre).

La forma és triangular (isòceles i acutangle) amb un afegit rectengular a la part superior.

Les primeres fotografies que es coneixen on es pot apreciar l'escut actual daten de principis dels anys 40.Fotografia dels anys 40 on s'observa
 per primer cop l'escut de l'At.C. Sant Pol,
amb un disseny similar a l'actual 

HIMNE:

La composició (lletra i música) de l'himne de l'At.C. Sant Pol va anar a càrrec del compositor i cantant Jordi Bastard, la interpretació de l'himne va esdevenir del grup Santpolenc N'Gai N'Gai. L'himne va ser estrenat el dia 6 de juny de 1999 dins de la celebració de les VI 12 Hores de Futbol Base. Vint anys després, el 25 de juliol de 2019 en el sopar presentació del Centenari de l'At.C.Sant Pol, el grup N'Gai N'Gai va interpretar-ne una versió actualitzada.

Del nostre poble al pit lluïm l'ensenya,
i som atlètic club que amb noble afany,
de cara a gol avança amb energia,
lluitant amb força però amb esportivitat,
i la sang ens bull i estem plens d'orgull,
d'aquest nostre club de futbol,
i ens sentim tan forts, riem de la sort,
quan juga el Sant Pol,
quan marca el Sant Pol,
quan guanya el Sant Pol,
per sempre Sant Pol.

Som els hereus d'una ja llarga història,
que començà vestida de verd i blanc,
blancs i vermells seguim cercant la glòria,
des dels menuts al primer equip sempre endavant,
i la sang ens bull i estem plens d'orgull,
d'aquest nostre club de futbol,
i ens sentim tan forts, riem de la sort,
quan juga el Sant Pol,
quan marca el Sant Pol,
quan guanya el Sant Pol,
per sempre Sant Pol.SAMARRETA DE JOC:

L'AT.C. Sant Pol vesteix samarreta ratllada a colors blanc i vermell tal com vesteixen els equips anomenats "Atlètic" i/o "Sporting". 

La primera equipació que van vestir els precursors de l'At.C. Sant Pol, l'anomenat Club Esportiu Santpolenc, va ser camisa blanca arremangada, pantaló negre i espardenyes o sabates corrents. Temps després, quan l'entusiasme s'anava incrementant tant per les visites dels forasters com pel desplaçament propi a altres poblacions acompanyats d'algunes importants victòries, fou brodat a la camisa blanca l'escut de Sant Pol i complement de l'equip. 
P.Sauleda Llibre 75è Anieversari
Al voltant dels anys 1920 es va unificar l'equipament de joc passant a vestir l'equip complet de reglament, jersei blau, coll i punys blancs, pantalonet negre i botes. 
En la fotografia tot i que és d'una època posterior es pot apreciar un equipament similar al que es vestia:
P.Sauleda Llibre 75è Aniversari
L'any 1933 el club canvia de denominació i passa a anomenar-se Atlètic club Sant Pol, es creu que és en aquesta data quan els equips comencen a lluir les samarretes ratllades a colors blancs i vermells. 
P.Sauleda Llibre 75è Anieversari
En referència a l'equipació verda i blanca a franges, no hi ha constància escrita ni en imatges d'aquesta equipació, es diu que era anterior a la blanca i vermella. En el vídeo del 90è aniversari del club s'explica que durant uns anys el Sant Pol lluïa aquesta samarreta, com a segona equipació.

A finals dels anys 80 per primer cop a la història s'introdueix publicitat a la samarreta de joc. Apareixen les primeres possibilitats d'esponsorització que aporten uns ingressos extres a l'economia del club. En la foto de la plantilla del primer equip de l'any 1987 es pot apreciar que ja apareix publicitat a la samarreta de joc, en aquest cas era del Restaurant Can Coromines.
P.Sauleda Llibre 75è Aniversari
La temporada 2019 - 2020 amb motiu del centenari de l'At.C. Sant Pol es va realitzar una camiseta commemorativa a quadres blancs i vermells que van lluir tots els equips de l'entitat. A més, aquesta equipació va ser la primera equipació reversible, ja que per l'altra cara era de color blau turquesa. Sauleda, S.A en va ser el patrocinador.  

Primer Equip Temporada 2019 - 2020 (Centenari)
Dalt: Andrés, Targas, Torrus, Waggeh, Coll, Ferniu, Montejo, Ivi, Durán, Ros, Agus.
Mitg: Fabre, Arnau, Àngel, Brusca, Sauleda, Marteles, Jordi, Montse, Aitor, Sastre.
Baix: Àlvaro, Jaume, Esperalba, Pacheco, Sauleda, Villaronga, Viñuela, Vallejo, Viñas, Planas.

EL MPAL SOT DEL BAGUENY:

L'At.C. Sant Pol realitza els seus entrenaments i partits al camp de futbol Mpal. Sot del Bagueny. 

L'any 1910 es va començar a jugar al foot-ball en un terreny de joc improvitzat, a la zona on ara hi hauria el Sot del Bagueny. Les porteries estaven orientades primerament, una a llevant i l'altre a garbí. 
Aquest camp de futbol és un dels més històrics de la comarca, ja que l'At.C. Sant Pol hi disputa els seus partits com a local des de finals de la dècada de 1920, un cop van finalitzar les obres del pont de la carretera de la Vallalta. Va ser llavors quan es va variar la fisionomia del camp ja que les porteries van passar a situar-se una mirant a mar i l'altre a muntanya.
"La idea tingué gran acollida entre la joventut, ja que entre altres qualitats que reunia era la proximitat de la població i també el gran doll d'aigua que sortia de la mina del Molí i del safareig de Can Villar per rentar-se els jugadors després del partit" (Rodríguez i Surñach J, (1986) Històries Santpolenques. el Foot-ball).

-Als anys 40 es van inaugurar les primeres casetes, encara existents avui en dia. 
-A finals dels anys 60 amb el Sr Vega de president es varen estrenar els primers focos de llum artificial, es va allargar el camp de joc, es varen possar bancs, les portaries es van fer de ferro i es va instal·lar una manega per poder regar al camp. 
-El 28 de novembre de 1993 va tenir lloc la inauguració i benedicció de la sala de juntes, iniciativa del president Mombiela després d'arribar a un acord amb l'Ajutnament de Sant Pol. 
-El dia 1 de maig de 2008 sota el mandat del president Jordi Sauleda es va inaugurar la instal·lació de l'anhelada gespa artificial i remodelació del camp de futbol. 
-L'any 2015 ja a segona catalana es va inaugurar la nova tribuna coberta del Sot del Bagueny. 

El Mpal. Sot del Bagueny compta amb un terreny de joc de gespa artificial de 104 m x 57,4 m, un total de 5969,6 m². La instal·lació es composa a més de sis vestuaris, una sala de reunions, un bar, una sala de material, una graderia coberta i una infermeria.


MUNICIPAL SOT DEL BAGUENY, SANT POL AT - Futbol base català ...

HISTÒRIA
Torneig The Cup 2019 

Anys 50 camp plè
Inauguració Vestidors anys 40


Entrades populars d'aquest blog

ESTADÍSTICA JUGADORS PRIMER EQUIP S.XXI

ACTUALITZAT 12/5/24  PARTITS OFICIALS JUGATS I GOLS REALITZATS AMB EL PRIMER EQUIP. SEGLE XXI PITXITXIS Palmarès: ******  Adrià Pacheco **** German Valle ** Jordi Cantano i Moha Waggeh * David Roca, Jordi Luna, Octavi Anoro, Yero Bailo, Sergi Jimenez, Shuta Seki, Carlos Balcells, Joan Planas. -  Temp. 2002 - 2003:  *1/2 temp*  Octavi Anoro/ Reyes (5) , David Roca (3)  i David Alaminos (2) -  Temp. 2003 - 2004:   Jordi Cantano (16) , Octavi Anoro i Josep Zaragoza (9) -  Temp. 2004 - 2005:   David Roca (14) , Octavi Anoro (10) i Ricard Ripoll (9) -  Temp. 2005 - 2006:   Jordi Luna (14) , Octavi Anoro (8) i Luís García (7) -  Temp. 2006 - 2007:   Jordi Cantano (11) , Carlos Verde (9) i Jordi Luna (8) -  Temp. 2007 - 2008:   Octavi Anoro (16) , Sergi Jimenz (8) i Xavi Riera (7) -  Temp. 2008 - 2009:   German Valle (28) , Jordi Cantano (18), Marc Rodríguez (15) -  Temp. 2009 - 2010:   German Valle (16) , Octavi Anoro (10), Ricard Ripoll/Domingo Bautista (6) -  Temp

JUGADORS/ES CATEGORIA NACIONAL

Diversos són els jugadors i jugadores que han jugat a l'At.C. Sant Pol i han arribat a debutar en categories Nacionals del futbol, aproximadament una cinquantena de jugadors han aconseguit aquesta efemèride. Quadre d'Honor  Domènech Balmanya i Perera: Girona Fc, Fc Barcelona, Fc Sète, Gimnàstic Tarragona, Ue Sant Andreu Joan Segarra i Iracheta: Fc Barcelona, Fc Vilafranca Lluís Carreras Ferrer: Fc Barcelona, R. Oviedo, R.Santander, R. Mallorca, At Madrid, R. Murcia, D. Alavés Joan Talamàs Roca: Cf Lloret, Cf Calella Salvador Vilà Mataró: Deportivo De La Coruña Josep Maria Fulquet Lloveres: Fc Barcelona At Narcís Serra Martorell: Lluís Sagristà Moreu: Girona Fc, Cf Calella Lluís Sagristà Vila: Cf Calella, Ue Olot, Cf Gavà Joan Sagristà Sauleda: Ad Ceuta Joaquim Pujol Pou: Cf Calella Pere Tarridas Martin: Cd Mahón, Cf Calella Ricard Bachs Batllori: Cf Calella Enric Roig Morató: Cf Calella Manel Sauleda Paurès: Cf Calella Jordi Roura Bielsa: Cf Calella Ale

ESTADÍSTIQUES SANT POL 2CAT

ACTUALITZAT OCTUBRE 2021  Estadístiques de les 8 temporades a SEGONA CATALANA    Dades:  - Millor classificació : Temp 2019 - 2020 Centenari (2n classificat) - Millor Puntuació : Temp. 2021-2022 (66 punts) - Màxima victòria : UDA Gramenet 0 - Sant Pol 6 (Temp 15/16 j8) - Màxima derrota : Fundació Grama 5 - Sant Pol 0 (Temp 16/17 j6) - Partit amb més gols : 10 gols. CD Carmelo 6 - Sant Pol 4 (Temp 15/16 j30) - Segon equip menys golejat : Temp 15/16 (34gols) / Temp 17/18 (32gols) / Temp 21/22 (31gols) - Màxima ratxa imbatibilitat : 9 jornades (Temp 17/18 j25 a j33) Clubs amb els que s''han disputat partits oficials a 2cat2:   46 clubs Dinàmic Batlló Esp, Sarrià CP, Olimpic Can Fatjo CE, Catalonia UB, Catalana UD, Canyelles CE, EE Guineueta CF, Carmelo CD, EF Mataró CE, Singuerlin CF, Cirera UD, U. Llefià CF, San Juan Montcada UE, Ripollet CF, Lloreda CF, Premià CE, Equipo Ja CF, Tecnofutbol CF, Besos Baron de Viver CF, Montcada CD, Mataronesa UD, La llantia AD,

EL SOT DEL BAGUENY

L'At.C. Sant Pol realitza els seus entrenaments i partits al camp de futbol Mpal. Sot del Bagueny.  L'any 1910 es va començar a jugar al foot-ball en un terreny de joc improvitzat, a la zona on ara hi hauria el Sot del Bagueny. Les porteries estaven orientades primerament, una a llevant i l'altre a garbí.  Aquest camp de futbol és un dels més històrics de la comarca, ja que l'At.C. Sant Pol hi disputa els seus partits com a local des de finals de la dècada de 1920, un cop van finalitzar les obres del pont de la carretera de la Vallalta. Va ser llavors quan es va variar la fisionomia del camp ja que les porteries van passar a situar-se una mirant a mar i l'altre a muntanya. "La idea tingué gran acollida entre la joventut, ja que entre altres qualitats que reunia era la proximitat de la població i també el gran doll d'aigua que sortia de la mina del Molí i del safareig de Can Villar per rentar-se els jugadors després del partit" (Rodríguez i Su

ENTRENADORS PRIMER EQUIP AT.C. SANT POL

Llistat d'entrenadors i equips tècnics del Primer Equip de l'At.C. Sant Pol. Període recercat de la temporada 1968-69 a l'actualitat. Total: 56 temporades