EL SOT DEL BAGUENY

L'At.C. Sant Pol realitza els seus entrenaments i partits al camp de futbol Mpal. Sot del Bagueny. 

L'any 1910 es va començar a jugar al foot-ball en un terreny de joc improvitzat, a la zona on ara hi hauria el Sot del Bagueny. Les porteries estaven orientades primerament, una a llevant i l'altre a garbí. 
Aquest camp de futbol és un dels més històrics de la comarca, ja que l'At.C. Sant Pol hi disputa els seus partits com a local des de finals de la dècada de 1920, un cop van finalitzar les obres del pont de la carretera de la Vallalta. Va ser llavors quan es va variar la fisionomia del camp ja que les porteries van passar a situar-se una mirant a mar i l'altre a muntanya.
"La idea tingué gran acollida entre la joventut, ja que entre altres qualitats que reunia era la proximitat de la població i també el gran doll d'aigua que sortia de la mina del Molí i del safareig de Can Villar per rentar-se els jugadors després del partit" (Rodríguez i Surñach J, (1986) Històries Santpolenques. el Foot-ball).

-Als anys 40 es van inaugurar les primeres casetes, encara existents avui en dia. 
-A finals dels anys 60 amb el Sr Vega de president es varen estrenar els primers focos de llum artificial, es va allargar el camp de joc, es varen possar bancs, les portaries es van fer de ferro i es va instal·lar una manega per poder regar al camp. 
-El 28 de novembre de 1993 va tenir lloc la inauguració i benedicció de la sala de juntes, iniciativa del president Mombiela després d'arribar a un acord amb l'Ajutnament de Sant Pol. 
-El dia 1 de maig de 2008 sota el mandat del president Jordi Sauleda es va inaugurar la instal·lació de l'anhelada gespa artificial i remodelació del camp de futbol. 
-L'any 2015 ja a segona catalana es va inaugurar la nova tribuna coberta del Sot del Bagueny. 

El Mpal. Sot del Bagueny compta amb un terreny de joc de gespa artificial de 104 m x 57,4 m, un total de 5969,6 m². La instal·lació es composa a més de sis vestuaris, una sala de reunions, un bar, una sala de material, una graderia coberta i una infermeria.


MUNICIPAL SOT DEL BAGUENY, SANT POL AT - Futbol base català ...

HISTÒRIA
Torneig The Cup 2019 

Anys 50 camp plè
Inauguració Vestidors anys 40